Copyright 2022   by  C.P. de Keijzer    All Rights reserved    E-Mail: info@cpdekeijzer.nl
Zwart - Wit
Als kind was ik al gefascineerd door het wonder dat fotografie heette.
Het mistery van beelden, die (door mijzelf waar-
genomen)  op papier verschenen en mij weer terugplaatsten naar het moment van de opname.
Autodidact: ik was de enige in de familie die dit virus had opgelopen, dus bracht uren/dagen door in de bibliotheek.
Wonderlijk genoeg begreep ik de techniek van ISO, diafragma, sluitertijden, scherptediepte etc redelijk snel en door het uit te proberen kreeg ik het steeds beter onder de knie.                                                                                                                                                     
Van mijn eerste verdiende geld ( met een folderwijkje) kocht ik de Beirette ( ca 1960) op afbetaling bij de drogist om de hoek.
Mijn "loon" ging daarna op aan het afbetalen, de filmrolletjes en het laten ontwikkelen; ik leerde al heel vlug, dat ik goed over compositie, standpunten en instellingen moest nadenken want een mislukte foto was weggegooid geld.

Mijn ouders zagen in, dat ik verslingerd was geraakt aan de vele wandel- en fietstochten waarbij ik nooit zonder camera was talloze natuuropnames maakte in ( natuurlijk) zwart/wit.
Zelf ontwikkelen en afdrukken kon natuurlijk niet uitblijven; mijn eerste vergroter bouwde ik van hout met als lens de lens van mijn eerste Exacta.
De Opemus III was toch eigenlijk wel een hele verbetering!  ( het ombouwen van de douche tot Doka bleef toch wel een dingetje )

In een later stadium kwamen de vele Exacta modellen waarmee ik langzaam maar zeker overging op kleur en dia's.
Maar nog steeds blijft het een uitdaging beelden te maken in zwart/wit met de juiste sfeer en de ouderwetse uitstraling.        Cor de Keijzer   Dedemsvaart                   Netherlands
Digital Art Work