Copyright 2022   by  C.P. de Keijzer    All Rights reserved    E-Mail: info@cpdekeijzer.nl
Modellenwerk
Rond 2005 begon ik mij te interesseren in het genre modellenfotografie.
Mijn eerste pogingen waren in de buitenlucht, maar ik was te zwaar afhankelijk van de weersomstandigheden (en dus het licht).
Ik vond de oplossing in het verbouwen van mijn zolder tot mini-studio: een behoorlijke klus om zo'n beperkte ruimte dusdanig in te richten tot een werkzame studio.
In eerste instantie werkte ik met zelf gebouwde verlichting/flitsers maar ook daar liep ik al snel tegen beperkingen op; langzaam schafte ik meerdere professionele apparatuur aan en dat bleek geen verkeerde investering.
In die periode werd er heel veel samengewerkt op TFP-basis (Time For Print) ; er was geen sprake van een vergoeding wederzijds maar een fotoshoot werd gezien als een gezellige en creatieve manier om elkaars portfolio uit te breiden.
Door de opkomst van de mobiele telefoons (met camera) en de verandering naar een "verdienmodel" zijn modellen met de ouderwetse passie en de juiste instelling, wat betreft het TFP-gebeuren, helaas niet makkelijk meer te vinden.

Stapsgewijs vorderde ik in de technieken en was ook zover, dat ik "het "gewaagde" genre ging ontdekken en uitoefenen.
Tevoren duidelijke afspraken maken, proberen een "klik" op te bouwen maar vooral correct en respectvol met elkaar omgaan is de basis voor een fijne samenwerking.
Ik kan in dit genre heel veel creativiteit kwijt en de nabewerking geeft een heerlijke afleiding.

Door de vele samenwerkingen heb ik heel veel mensen mogen ontmoeten en met enkele modellen werk ik nog steeds op regelmatige basis ;  ik heb wel ondervonden, dat de contacten belangrijk voor me zijn geweest.
Ik wil dan ook alle modellen, waar ik kennis mee heb mogen maken heel erg bedanken voor hun vertrouwen en enthousiaste inzet en in het bijzonder de dames die nog nooit voor de camera hadden gestaan ( nog steeds geven juist deze shoots bijzondere resultaten) .

Voor het genre Modellenwerk zijn 2 galleries samengesteld,  waarvan 1 uitsluitend bestemd is voor personen boven de 18 jaar en in bezit van inlog-code.
Door het openen van die pagina geeft men uitdrukkelijk aan, dat men aan die voorwaarde voldoet.
        Cor de Keijzer   Dedemsvaart                   Netherlands
Digital Art Work